Wat is de relatie tussen Choice co-op en bhaalu?

Bhaalu is het project uit 2014 dat door dezelfde ondernemers (Bart Van Coppenolle en Philip Vandormael) opgericht werd als Choice.

Bhaalu was de collaboratieve cloud video recorder van Right Brain Interface NV die op korte termijn veel tractie kreeg bij Vlaamse consumenten. De Vlaamse zenders klaagden bhaalu aan omdat het illegale persoonlijke kopieën zou faciliteren van hun uitzendingen. Uiteindelijk verzocht de regulator Right Brain om het bhaalu concept aan te passen zodat het een TV operator zou worden en geen cloud video recorder meer.

Right Brain startte daarop de onderhandelingen met de Vlaamse zenders om distributieovereenkomsten af te sluiten. Deze distributieovereenkomsten werden ondertussen getekend.

Right Brain is één van de bedrijven waar Choice co-op met kan partneren in de toekomst (zie voor meer info over Choice co-op partnerbedrijven Over Choice co-op). Eens het zover is, zullen de (ex-) leden van bhaalu ook leden van Choice co-op kunnen worden.

De bhaalu leden zullen dan hun investering in hardware uit het verleden kunnen doorrollen in gratis hardware en/of een fikse korting voor het nieuwe TV distributieproduct van Right Brain Interface.

Het TV distributieproduct of de TV dienst van Right Brain is al te zien in pre-release in de video van het Choice platform.

Bhaalu komt dus uit zijn winterslaap!