Choice NV trekt naar de beurs!

Leuven, België: 26 juni 2020 – het nieuwe Sociaal Medianetwerk voor Televisie Choice bereidt een beursgang voor die gepland wordt voor het einde van deze zomer. Vandaag diende Choice NV, de nieuwe topholding van het Choice project, daartoe een officiële aanvraag in om te noteren op Euronext Access Brussel.

Bij deze geplande transactie zal het publiek dat investeerde in de crowdfunding campagne van vorig jaar en begin dit jaar de kans krijgen om aandelen Choice NV te verwerven en vervolgens ook te verkopen op de beurs wanneer ze uit de coöperatie treden. In dit geval verliest de coöperant de korting op Internet en Televisie die gekoppeld is aan dit lidmaatschap alsook de maandelijkse coupon, die recht geeft op deze korting en via de website verkoopbaar is aan consumenten.

De huidige transactie, een beursnotering van Choice NV, waarvoor vandaag de aanvraag ingediend werd, betreft een technische toelating tot notering zonder uitgifte van nieuwe aandelen Choice NV. De effectieve notering en haar timing zal afhankelijk zijn van de snelheid waarmee de nodige legale voorbereidende stappen kunnen doorlopen worden en van het goedkeuringsproces van Euronext.

Bart Van Coppenolle, CEO van Choice zegt hierover het volgende:

"Dit is de volgende belangrijke stap in de uitvoering van ons Choice plan. Een notering van ons aandeel maakt ons coöperatief model verder operationeel en zal zo de motor vormen voor onze explosieve groei, in België, maar ook en vooral internationaal. Het is dus zeer belangrijk in de opbouw van onze aandeelhouderswaarde.”

Over Choice

Choice is een sociaal medianetwerk voor long form video content, d.w.z. een collaborative platform waarover consumenten tv- en video content aan elkaar kunnen aanraden. Choice is een pure play Tech bedrijf dat toelaat dat consumenten Content, Telecom en andere online diensten van derden aanraden aan andere consumenten. Choice beschikt over een innovatief financieringsmodel via de Choice co-op, een aandeelhouderssamenwerking die haar leden / aandeelhouders zeer voordelige online diensten aanbiedt, die via het Choice TV-platform worden aangeraden, zoals mobiel en breedbandinternet en televisie. Zo maakt Choice bijvoorbeeld via haar partners breedband internet mogelijk aan het bodemtarief van €22,5 per maand, voor haar leden. Lid worden kan permanent door een aandeel van de Choice co-op te kopen of ook tijdelijk door voor €2,5 per maand een coupon van een aandeelhouder van Choice co-op te kopen via de website.
Disclaimer

Het gaat om de aanvraag om de aandelen van Choice NV tot de handel op Euronext Access toe te laten. Euronext Access is een markt die gericht is op start-ups en kleine ondernemingen. Euronext Access is een niet gereglementeerde multilaterale handelsfaciliteit. Een belegging in aandelen die op Euronext Access worden verhandeld, brengt daardoor waarschijnlijk een hoger risico met zich mee dan een belegging in aandelen op een gereglementeerde markt. De toelating tot de handel op Euronext Access mag niet worden beschouwd als een implicatie dat er zich een liquide markt voor de aandelen zal ontwikkelen. Indien zich geen liquide markt voor de aandelen op Euronext Access ontwikkelt, kan de marktprijs van de aandelen volatieler worden en kan het moeilijker zijn een koop- of verkooporder voor aandelen af te wikkelen.

Hoewel er zich hier geen concrete aanwijzingen voor stelden in het voorbereidend traject met Euronext, bestaat er een eventueel risico dat Euronext zou kunnen oordelen dat Choice NV de voorwaarden niet vervult om op Euronext Access te noteren en dat de noteringsaanvraag door Euronext daarop geweigerd zou worden. In dit geval zal overwogen moeten worden op welke andere Europese MTF Choice NV genoteerd zou kunnen worden. Er bestaat geen zekerheid in dergelijk geval dat er een alternatieve markt gevonden zal kunnen worden en, indien een alternatieve markt gevonden wordt, wanneer zo’n alternatieve notering zal kunnen plaatsvinden.